dilluns, 14 de maig del 2012

Final a Quatre AE Basquet Pratenc 53 - CB Tona 71 (Sots-21 )



Primera semifinal per saber el campió de la CT Sots-21 masculi Nivell B aquest diumenge a Tona, entre probablement els dos millors dels quatre grups.

El partit ha acomplert  les expectatives esperades, els osonencs han sortit molt be, com en ells es habitual, agafant un bon marge de punts en el primer quart, donat que han pogut rebotar i còrrer contraatacs, ben culminats, mentre que els del baix Llobregat es trobaven tapats amb una defensa angoixant al número 9, que ha donat el fruit esperat, precipitació, tirs mals situats.

Amb l'avantatge per davant els de Tona son difícils de superar, i malgrat que l'encert exterior del Pradenc ha començat a funcionar, no ha tingut la continuïtat que el partit requeria.

Els jugadors del Tona han sabut estar a l'alçada del fantàstic ambient que hi havia, doncs han tingut l'ofici necessari per controlar de cap a fi el domini en el marcador fins el final. El public que omplia el pavelló Municipal de Tona han estat animant en tot moment, veritablement tenien el jugador 6 al costat dels jugadors, que ho han pogut respondre a la pista.

A la final de les 6!!!