dimecres, 9 de desembre del 2009

El Vic guanya la Final de la lliga Catalana EBA

l Ferrer CB Vic s'ha proclamat campió de la XXVIII Lliga Nacional Catalana d"equips EBA per segona vegada en derrotar al Recanvis Gaudí CB Mollet per 66-65 en la final disputada al Palau Municipal d"Esports de Vic aquest dimarts 8 de desembre.

Inici igualat en el primer període (19-15) de la final de la Lliga Catalana EBA amb intercanvi constant de cistelles per part dels dos equips participants en aquesta 28a Lliga Nacional Catalana d'equips EBA. 10 dels 19 punts dels locals en aquests primers 10 minuts han estat de Julià Garrote amb un 100% d'efectivitat en els seus 4 llançaments (2 de 2 en tirs de 2 i 2 de 2 en tirs de 3).

El segon període ha continuat sense un clar dominador però amb els locals del Ferrer CB Vic per davant en el marcador fins tres minuts abans dels descans, moment en el que el Recanvis Gaudí CB Mollet ha tornar a capgirar el marcador (30-31). En aquests tres minuts finals, els vigatans s'han posat per davant de nou arribant al descans amb un 39-38 favorable amb Julià Garrote del CB Vic (15 punts) i Jonathan Ramírez del CB Mollet (14 punts) com a màxims anotadors del partit fins al moment.

Fins al minut 4 de la represa no s'ha tornat a moure el marcador, a favor en aquest cas dels locals, en uns minuts on s'han col·locat a cinc punts (50-45) dels rivals abans de la fi del tercer període moment en el que el conjunt vigatà ha practicat una defensa zonal difícil d'atacar pels visitants. Al final del tercer període, victòria parcial del Ferrer CB Vic per 53-49.

Al quart període, els de Mollet s'han fet amb el domini del partit tot capgirant de nou el marcador i marxant de 6 punts en el marcador (55-61 al minut 7) davant les errades dels vigatans en els llançaments de dos i la superioritat a la zona del Recanvis Gaudí CB Mollet. A 40 segons pel final, el conjunt de Jordi Balaguer ha retallat de nou diferències, tot aprofitant el factor pista a favor, i ha capgirat el marcador en uns segons finals d'infart (66-65).